Wielercafe Leve de Koers!

19-02-2016

Vrijdag 19 februari 20 uur - €17,50 

Uitverkocht!

 

 

Hennie Kuiper
Ook al was hij Olympisch kampioen en wereldkampioen geworden, aanvankelijk probeerde Hennie Kuiper als ronderenner geschiedenis te schrijven. Pas in de tweede helft van zijn carrière ontpopte hij zich als winnaar van grote klassiekers.

Hij is nog steeds de enige Nederlander die de vier topklassiekers won: Milaan-San Remo, Parijs-Roubaix, de Ronde van Lombardije en ... de Ronde van Vlaanderen.

Hij was professional van 1973 tot 1988, waarna hij tot en met 1996 ploegleider is geweest. Ook na die tijd heeft hij zich, maar dan meer op de achtergrond, met het wielrennen bezig gehouden. Zijn passie voor de wielersport is hij niet verloren en het is slechts weinigen gegeven dit ook over te brengen op het publiek.

Hennie Kuiper zal u aangenaam verrassen met zijn mooie wielerverhalen en zijn gevoel voor humor. Hij komt heel erg graag naar Terneuzen, al is het wel een heel eind rijden …

 

 

 

 

Mark Vanlombeek
'Goeiemiddag, beste sportliefhebbers'. Na deze woorden van Mark Vanlombeek begon steevast een middag wielerplezier bij de toenmalige BRT. Vooral wanneer die andere Mark (Uytterhoeven) ook van de partij was, waren ze niet te evenaren. Vanlombeek was vanaf 1978 tot 1999 sportjournalist en wielercommentator voor de BRT-Televisie. Vaak aan de finish, maar ook vanaf de motor. 

 


 

Het zal niemand verbazen dat Mark Vanlombeek mooie verhalen te vertellen heeft over zijn belevenissen tussen de renners. Van de meest glorieuze momenten tot de grootste wielerdrama’s, Vanlombeek was erbij. In 1999 stapte hij over naar de VTM om daar woordvoerder te worden. Na zijn pensionering in 2010 vertelde hij in het theater zijn verhalen. Tegenwoordig weet hij het publiek te boeien in de  gemeenteraad van zijn woonplaats Zaventem. Een beetje lawaai is hij dus wel gewend, maar deze rasverteller krijgt gegarandeerd de hele zaal stil.

 

 


 

Johan Museeuw
De Leeuw van Vlaanderen mag natuurlijk niet ontbreken op een wieleravond die in het teken staat van de Ronde van Vlaanderen. De erelijst van Museeuw in de Ronde - drie keer eerste, drie keer tweede en twee keer derde - is uniek. Ook behaalde hij talrijke zeges in eendagswedstrijden en grote rondes. In Roubaix kwam hij ook drie keer als winnaar over de streep, een opmerkelijke prestatie na zijn val in het gevreesde bos van Wallers. Als hij zelf mocht kiezen is zijn overwinning in 1996 op het WK de mooiste van allemaal. Maar moeilijk kiezen is het wel. Gedurende een groot deel van zijn carrière, van 1988 tot 2004, stond Museeuw als topfavoriet aan de start. In zijn eerste jaren was hij een gewaardeerd helper van Eddy Planckaert, die de groene trui in de Ronde van Frankrijk won en van Greg Lemond, die een jaar later de gele trui won. Tegenwoordig helpt hij iedereen die met hem de parcoursen van de Klassiekers wil verkennen. En diegenen die op de fiets met (te veel) moeite kunnen volgen, zal Johan Museeuw door de Ronde van Vlaanderen heen loodsen met zijn prachtige verhalen. Niet te missen! 

 

Dirk Nachtergaele

Tom Boonen en Johan Museeuw vertrouwden hem zijn lichaam en gedachten toe, en voor Leve de Koers worden deze gedachten met ons gedeeld. Wie kan ons beter vertellen over de binnenkant van de coureur dan de masseur van de grootse wielerkampioenen: Dirk Nachtergaele.

Dirk is vooral bekend geworden als verzorger van QuickStep, maar begon al in 1979 bij het Nederlandse DAF Trucks Team.  Eind 2011 ging hij met pensioen, al is hij nog steeds actief als verzorger van de Rode Duivels.