Josee Koning; Who's the Bossa?

22-10-2016

Zat. 22 oktober 21.00 uur - €15  Scholieren €5

Bestel kaarten


Noot: Pianist Hans Vromans is verhinderd en wordt vervangen door niemand minder dan Mike del Ferro!  


Op de CD The Chamber Music Project combineren Josee Koning (zang, NL), Hans Vroomans (piano, NL), Nelson Faria (gitaar, BR) en Daniël Pezzotti (cello, CH) op eigenzinnige wijze bossa nova, jazz en klassiek. Het resultaat is een virtuoos en tegelijk dromerig, relaxt en swingend album. Josee zingt in onberispelijk Portugees!

Ondanks grote afstanden en moeilijk te combineren agenda’s bleven de muzikanten dromen van een gezamenlijk cd-project. En dat is er nu! Josee Koning: “The Chamber Music Project is het album dat ik altijd al heb willen maken. Het gaat heel diep en komt rechtstreeks uit ieders hart. We hebben met z'n vieren een muzikaal verbond gesloten waar we heel trots op zijn. Met deze band kan en durf ik meer van mezelf te laten zien, vanwege de openheid en het wederzijds respect. In Who's The Bossa? is niemand de ‘boss(a)’. We zijn allen in dienst van de muziek. We geven elkaar de ruimte en inspireren elkaar met een intens en transparant samenspel als resultaat.”

De muzikanten kwamen in 2008 voor het eerst bij elkaar in Nederland voor een door Josee Koning georganiseerd Tribute to 50 Years Bossa Nova. Vanaf hun eerste gezamenlijke repetitie was duidelijk dat een nieuwe muzikale vriendschap was geboren. De groep kreeg een naam - Who's the Bossa? - en er volgden concerten in verschillende samenstellingen en een tournee langs Nederlandse en Zwitserse podia in 2012.