Young VIPs: Vincent Houdijk - Rogier Telderman

23-04-2016

 

Zaterdag 23 april 21 uur - €15 

Bestel kaarten

 

Vibrafonist Vincent Houdijk en pianist Rogier Telderman zijn verkozen tot de Young VIP's van 2016. Beiden geven invulling aan de Young VIP Tournee: Houdijk met zijn kwintet VinnieVibes en Telderman met zijn trio.


Over Vincent Houdijk
Vincent Houdijk studeerde aan de conservatoria van Tilburg en Den Haag en volgde lessen bij de vermaarde New Yorkse vibrafonist Mike Mainieri. Als percussionist, drummer, vibrafonist, componist en arrangeur werkte Houdijk de afgelopen jaren samen met onder meer Wouter Hamel, Kyteman, Mathilde Santing, Metropole Orkest en Eric Vloeimans.

 

In 2013 bracht Houdijk met Vinnie Vibes zijn debuutalbum '15' uit. Naast dit ensemble is Houdijk actief in Trio MOYA met Teus Nobel en Tobias Nijboer en vormt hij duo's met pianist Rogier Telderman en marimbist en slagwerker Ramon Loormans.
In zijn gloednieuwe album VORTEX zullen de elementen water, aarde, vuur en lucht via zijn composities verwerkt zijn. Enkele van zijn inspiratiebronnen zijn: Morskie Oko - een van de vijf mooiste meren ter wereld - en de geboorte van Joosje, dochter van Aron Raams, gitarist van de band.

Over Rogier Telderman
Pianist Rogier Telderman debuteerde in 2014 met het album 'Contours', dat hij opnam met zijn trio bestaande uit contrabassist Guus Bakker en slagwerker Tuur Moens. Daarnaast is Telderman actief in de ensembles Melphi (met vocaliste Lotte van Drunen) en TEMKO, een hedendaags klassiek ensemble met onder andere componist en gitarist Aart Strootman.

 

Telderman is vooral een verhalenverteller die zijn invloeden haalt uit de jazz, minimal, rock en klassieke muziek. Zijn muziek is filmisch, eigentijds en melodieus. 

Tournee
De Young VIP's worden jaarlijks gekozen door programmeurs van jazzclubs met de bedoeling veelbelovende talenten onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

VinnieVibes
Vincent Houdijk – vibrafoon
Bart Wirtz – saxofoons
Gersom Raams – gitaar
Hans van Oosterhout – drums
Sven Happel – bas

Rogier Telderman Trio
Rogier Telderman- piano
Guus Bakker – bas
Tuur Moens - drums

www.vincenthoudijk.com

www.rogiertelderman.com

www.youngvips.nl