Kerstrecital UITVERKOCHT

26-12-2017

Dinsdag 26 december 15 uur - €15  Scholier €5

UITVERKOCHT

 
 
foto voorzijde: Jon Slabbekoorn


Mathieu van Bellen begon zijn vioolstudie in België, en vervolgde zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en the Chetham's School of Music in Manchester. Hij volgde diverse masterclasses. Samen met Ori en Omri Epstein vormt hij het Busch Trio, een van de meest succesvolle jong pianotrio's in Europa, met concerten in zalen als Wigmore Hall London, Concertgebouw Amsterdam en National Centre of Arts Bejing. In de recensie van hun eerste cd met werken van Dvorak beschrijft de Volkskrant ( 2016) het trio als 3 klanktovernaars en hun spel als verschrikkelijk goed! Mathieu is de oprichter en artistiek leider van het Scaldis Kamermuziek Festival in Zeeuws-Vlaanderen, dat elk jaar in mei wordt gehouden.
Hij heeft diverse prijzen gewonnen waaronder het Prinses Christina Concours. In 2015 won hij de Grachtenfestivalprijs. Met het Busch Trio won hij in 2016 de prestigieuze Anton Kersjes Prijs. Mathieu speelt op de ex-Adolf Busch viool gebouwd door J.B. Guadagnini (Turijn 1783) en met een strijkstok van Dominique Peccatte, die hem ter beschikking werden gesteld door private sponsoren.

 


foto: Gabien Lambert

 
Maria Milstein, geboren in Moskou en getogen in Frankrijk, komt uit een muzikale familie. Ze heeft vele prijzen gewonnen op belangrijke internationale concoursen, zoals "Città di Brescia" en "Premio Rodolfo Lipizer" in Italië, het ARD Concours in München en het Internationale Kamermuziek Concours van Lyon. Samen met pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder vormt Maria het Van Baerle Trio, één van Nederlands meest succesvolle kamermuziekensembles. Laatst heeft ze de Nederlandse Muziekprijs gewonnen, die haar op 27 januari 2018 uitgereikt wordt in het Concertgebouw in Amsterdam. De jury: "Het spel van Maria is gezegend met een zeer eigen intens en lyrisch karakter. Onder haar handen krijgt de viool als het ware een menselijke stem. Elke compositie vertelt door haar spel een eigen en specifiek verhaal".


Nicolas van Poucke begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Hij studeerde o.a. aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij treedt veelvuldig op als solist en als kamermusicus, zowel in binnen- als buitenland. Hij debuteerde met het JeugdOrkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel op 14 jarige leeftijd met Beethoven's eerste pianoconcert. Nicolas won diverse prijzen, o.a. het Prinses Christina Concours. Zijn debuut cd genaamd 'I believe in Bach, the Father, Beethoven, the Son and Brahms, the Holy Ghost of Music' werd in 2013 lovend door de pers ontvangen: 'dit is een cd die je bij je lurven grijpt door een ontzagwekkende concentratie en een mooi ontwikkeld gevoel voor timing'. Nicolas is nu in de ban van het ouderwetse vinyl en heeft de opnamen klaar voor een LP met sonates van Chopin. Hiervoor heeft hij een crowdfunding actie gestart: klik hier voor uw donatie!

 

 

Louis Spohr Duo voor 2 violen in d groot, Op. 67, no. 2
1. Allegro
2. Larghetto
3. Rondo. Vivace
Maria Milstein, Mathieu van Bellen

Ludwig van Beethoven Sonata no. 8 voor piano en viool in g groot, Op. 30 no. 3
1. Allegro assai
2. Tempo di Minuetto, ma molto moderato e grazioso
3. Allegro vivace
Mathieu van Bellen, Nicolas van Poucke

Pauze

Frédéric Chopin Ballade no. 1 voor solo piano in g klein, op. 23
Nicolas van Poucke

Claude Debussy Sonata voor viool en piano in g klein, L.140
1. Allegro vivo
2. Intermède. Fantastique et léger
3. Finale. Très animé
Maria Milstein, Nicolas van Poucke

George Frideric Handel Trio Sonata in g klein, op. 2, no. 6, HWV 391
1. Andante - Allegro
2. Arioso
3. Allegro
Mathieu van Bellen, Maria Milstein, Nicolas van Poucke