Tutu Puoane

19-03-2017

Zondag 19 maart 2017, 15.00 uur - €15,00

Bestel kaarten


Zuid-Afrikaanse/Belgische zangeres TUTU PUOANE duikt in de muziek en poëzie van de songs van haar heldin Joni Mitchell en brengt die met een uitmuntende Nederlands/Belgische jazzgroep. Tutu doet veel meer met Joni’s muziek dan enkel coveren, ze drukt haar eigen stempel met haar prachtige stem en unieke frasering. Het resultaat: een hoogst intuïtieve reis door een intens mooi repertoire. ‘Big Yellow Taxi’, ‘My Old man’, ‘Hejira’, ‘Both Sides Now’ en veel meer, gezongen en gespeeld op een herkenbare manier. Maar zoals je nog nooit eerder hoorde.


De in Pretoria en in Antwerpen wonende Tutu Puoane is geen onbekende in Porgy en Bess. Maar in Nederland is ze verder relatief onbekend. Helemaal ten onrechte want in België maakte ze furore, won ze al twee keer een SAMA Award, deed ze een project met de Brussels Jazz Orchestra, toerde ze over de wereld in Europa, de VS en natuurlijk in haar geboorteland waar ze volle zalen trekt en waar ze idolaat zijn van haar stem, charisma en unieke mix van jazz, soul en Afrikaanse muziek.


Foto: Eddy Westveer

 

In dit programma zingt ze niet alleen liedjes uit het songbook van Joni Mitchell, maar ze kruipt in haar huid. Het rebelse en geëngageerde is haar op het lijf geschreven. Niet uitsluitende de bekende nummers komen voorbij, maar ook de mooiste onbekende pareltjes passeren de revue. 

 


Het nummer Chelsea Morning werd door Joni Mitchell geschreven toen ze in New York woonde, het mekka van de jazz.

 

 


Foto: Eddy Westveer 


Bezetting
Tutu Puoane - vocals
Frank Vaganée – alt- & sopraansax
Ewout Pierreux  - piano
Guus Bakker - bas
Jasper Van Hulten - drums