Tom Lanoye-dit is BLOEDNOOT

23-04-2017

Zondag 23 april 15 uur - €10

Bestel kaarten

Jubileum passe partout €35

Voor maar €35 wel VIER prachtige optredens op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag?

Bestel hier een passe partout

 

JUBILEUM MINIFESTIVAL, 60 jaar Porgy! lees meer...

Hier wordt woordkabaal en taalmuziek gemaakt door een trio dat elkaar leidt en door elkaar wordt uitgedaagd, live op de bühne, ‘in the moment’. Teksten? Ter plekke gekozen en bijgestuurd. Noten en klanken? Ze volgen of ze dirigeren. Hard, verschroeiend, onverwacht, soms explosief en soms verstild. Klinkt het niet, dan knarst het maar.

 

 


Het lag voor de hand dat Tom Lanoye ooit zou eindigen in een band, gesneden op zijn maat. Het was enkel wachten op de juiste partners in crime and time. Contrabassist Nicolas Rombouts (o.a. Dez Mona) en drummer Teun Verbruggen (o.a. Flat Earth Society). Zij spelen de rauwe, rake ‘blue notes’ die het oeuvre van Lanoye kenmerken van bij zijn eerste gedichten en zijn eerste optredens, reeds in de vroege jaren tachtig.

 

 

 

Tom Lanoye

is een gelauwerd leverancier van diverse teksten in diverse genres en afgevaardigd bestuurder van een kleine literaire multinational. Hij leeft en werkt in Antwerpen en Kaapstad.

 

Teun Verbrugge

De muziek van drummer Teun Verbruggen staat bol van verbeelding en vernieuwing. Experiment is zijn ‘middle name’. Hij is de ritmische motor achter bands als het Jef Neve Trio, Flat Earth Society (FES) en zijn eigen project, Othin Spake, en deelde het podium o.a. met muzikanten als Paolo Fresu, Uri Cain, Jimi Tenor, Toots Thielemans, Fred Van Hove, Trevor Dunn, Magic Malik, John Watts (Fischer Z), Louis Clavis, Kevin Armstrong (Iggy Pop), Diederik Wissels, David Lynx,...

 

Nicolas Rombouts

is vooral bekend als mede oprichter van de band Dez Mona samen met Gregory Frateur. Als bassist en coproducer is hij verder al jaren actief bij Guido Belcanto, de Vlaamse chansonnier met een heel eigen verhaal. Nicolas knutselde reeds muziek en klank bij theatervoorstellingen van o.a. Theater Artemis, dansvoorstellingen van o.a. Ann Van den Broeck van WArd/waRD, (kort)films van o.a. Jan Van Dyck. Als producer is hij in de eerste plaats steeds actief geweest bij Dez Mona. Soms samen met grootheden — voor de plaat Hilfe Kommt werkte hij samen met Paul Webb (bassist van Beth Gibbons), soms alleen zoals voor de concertante opera Sága.