The Paladins

17-02-2016

Woensdag 17 februari 20 uur - €15

UITVERKOCHT! SOLD OUT!

Bestel kaarten


Weet je wie je nog eens moet halen? Hoe vaak heeft de werkgroep Roots van Porgy het de voorbije jaren maar niet gehoord? Talloze keren. Het ging steeds weer om dezelfde band: The Paladins. Welnu, dames en heren, wat zijn we trots: ze komen!

 

 


Die zo breed gekoesterde wens vindt zijn oorsprong in de concerten die de band zo'n twintig jaar geleden in Porgy gaf. Zanger-gitarist Dave Gonzales deed Porgy daarna nog aan met The Hacienda Brothers en Stone River Boys, maar de terugkeer van dat illustere trio uit San Diego dat naar de naam The Paladins luistert, bleef altijd met stip op één staan.


The Paladins doen nog altijd waarmee ze groot werden: ze zweren bij een mix van venijnige en opzwepende rockabilly, blues en country, met een dikke knipoog naar de jaren vijftig. Samen met contrabassist Thomas Yearsley richtte Gonzales The Paladins begin jaren tachtig op tijdens zijn middelbare schooltijd. Acht studio-albums, een paar live-platen en vooral een gigantische live-reputatie later gooide het trio in 2004 het bijltje er tijdelijk bij neer.

Gelukkig kroop het bloed waar het niet gaan kon. En dus staat dit kopstuk in de Californische roots na al die jaren weer op ons podium! Begin 2016 komt er een nieuw album uit. Reden voor deze drie oude rotten om ook Porgy weer eens ouderwets te laten dampen!