The Mulligan Brothers

28-10-2016

Vrij. 28 oktober 20.30 uur €17,50  Scholieren €5

Bestel kaarten

 


Tangelder Presenteert

 

The Mulligan Brothers ontmoetten elkaar door het spelen in bars in Mobile, Alabama. Hun naam betekent letterlijk 'een tweede kans'. Hun tweede album, ‘Via Portland’, uitgebracht in januari dit jaar, wordt gedraaid door radiostations in heel Amerika. In The Alternate Root Magazin Top 50 of 2015 So Far staan The Mulligan Brothers op plaats 36, in het summum van de Amerikaanse Roots en Americana Scene.


 

 

Het hart van The Mulligan Brothers, als je daarvan in deze eenheid mag spreken, is Ros Neswell. Hij is de dichter, de songsmid en de componist. Zijn lyrische gedichten in ‘Via Portland’ zijn gebaseerd op poëtische beelden en verhalen. Hij zingt ze met een warme oprechte stem, met gevoel voor spanning en ontspanning.

 

De band beweegt zich gemakkelijk in vloeiende bewegingen en Ross Newell leeft zich uit in zijn verhalen. In het ingetogen en ontroerende ‘Run on Ahead’ krult hij zijn stem rond de woorden en koestert zich in de gloed van de avondlucht van de kerstnacht. In ‘Road that leads Me Home’ reist hij naar het licht en scherpt zijn pen als hij zegt hoe hetzelfde bloed verschillende paden kan nemen. Het is niet altijd wat het lijkt…

 

Toerend door het land en de meeste nachten van de week samenspelend, brachten The Mulligan Brothers harmonie, achtergrondzang en dynamiek in hun instrumentatie. De nieuw geschreven nummers geven elke muzikant tijd om te ontwikkelen in onderdelen en in hoe ze in elkaar passen. ‘Dit album is eerlijk en oprecht vanuit de grond van ons hart’, zegt zanger Ross Newell. ‘Wij willen trouw blijven aan onszelf’.

The Mulligan Brothers bestaat uit:
Ross Newell: lead vocals, guitar, en songwriting
Gram Rea: fiddle, mandolin, viola, harmonica en vocals
Ben Leininger: bass en vocals
Greg DeLuca: drums en vocals