Terviseks

10-07-2016

Zondag 10 juli 15.00 uur - toegang gratis


Terviseks  is een reeks observaties van twee jonge schrijvers met de lichte onrust van midden twintig, met memorabele ontmoetingen en de nodige droge humor. En het betekent vooral ‘proost’ in het Ests.
De 27-jarige schrijvers lezen voor uit hun boek over varkensoren in Vilnius, rijke Russen en sufgereisde Schotten in Riga, en half ontploffende hostels in Tallinn. Het boek kenmerkt zich door de speelse taal in spontaan geschreven passages (het lijken wel jazzsolo's!). 

Over de schrijvers:

Jos Rouw (Terneuzen, 1988) studeerde communicatie- en informatiewetenschappen in Tilburg en is werkzaam als freelance tekstschrijver en communicatieadviseur. In mei publiceerde hij zijn korte verhaal 'Een envelop en een postzegel' in het nieuwe Zeeuwse tijdschrift eej! magazine. Luistert graag jazz en dringt dat al jaren op aan Wouter.


Wouter van Acker (Axel, 1989) studeerde politiek en bestuur in Nijmegen en Leuven en schrijft nu in Leuven een proefschrift over innovatie in de publieke sector. Dit voorjaar werd hij winnaar van de Nationale Boekenweek Schrijfwedstrijd. Lijkt na jaren weerstand een intense liefde voor jazz te ontwikkelen.

 

Het boek is uitgegeven door Beefcake Publishing in Gent en is te koop bij boekhandels als Bruna en Standaard Boekhandel.