Frank Koulen komt in september écht weer in beeld!

 

 

Via het platform Aandeel in de Buurt van Rabobank, hebben we in de zomer van 2017 ruim 7000 euro opgehaald. Rabobank Zeeuws-Vlaanderen legt daar 5000 euro bij.  De Gemeente Terneuzen had al 10.000 euro gereserveerd dus er is nu ruim 22.000 euro beschikbaar.

 

Donderdag 25 januari werd een kunstenaar gekozen. 

 
De jonge beeldend kunstenaar Hannes Verhoeven uit het Brabantse Esbeek heeft de opdracht gekregen om het beeld van Frank Koulen te maken. Zijn ontwerp werd donderdagavond in Porgy en Bess gekozen door een jury, bestaande uit Patrick Koulen, Thom Schaar van het CBK, cultuurwethouder Frank Deij, cultuurambtenaar Heleen van Espen en Porgy en Bess bestuursleden Maja Lemmen en Ron Barbé.

 

Er waren in totaal drie inzendingen, uit Amsterdam, Zeeuws-Vlaanderen en Esbeek. Cultuurwethouder Frank Deij namens de jury: “Het is een eensgezinde keus geweest, waarbij we zeker ook ons hart hebben laten spreken. De kunstenaar heeft precies aangevoeld hoe hij de nagedachtenis van Frank Koulen en de betekenis van Frank voor de stad levend kan houden. Het beeld straalt vrolijkheid, ambiance en gastvrijheid uit. Frank neemt met een opgewekte zwaai zijn hoed af en groet daarmee zijn gasten. Ook zijn bekende uitgestoken hand is aanwezig, wijzend naar zijn Porgy en Bess. Chapeau.”

 

Het beeld komt vlakbij Porgy en Bess te staan, voor het oude stadhuis. Het zal naar verwachting in september klaar zijn.


 

Wilt u ons steunen als Vriend?

Kijk dan op deze pagina.

 

 

DONEER en DEEL

 

Deel en like ons Facebook, en onze FB posts