Claron McFadden en Trio

15-01-2017

Zon 15 januari, 15.00 uur - €15   Scholieren €5

Bestel kaarten

De Amerikaans/Nederlandse sopraan Claron McFadden en het Belgisch/Poolse jazztrio Massot-Florizoone-Horbaczewski creëren een muziekvoorstelling gebaseerd op kleine of grote, anekdotische of intieme geheimen, verzameld bij het grote publiek. De makers geven respectvol een stem aan anonieme getuigenissen die hen werden toevertrouwd en verbinden ze tot een muzikaal verhaal. Het leven, de liefde, de dood: ze vormen de rode draad in elk bestaan. Het trio Massot-Florizoone-Horbaczewski staat synoniem met het aftasten van de grenzen tussen kamermuziek, jazz en melancholisch getinte klanktapijten. In de samenwerking met Claron McFadden verbinden ze improvisatie en vocale klassieke muziek. 

 


Sopraan Claron McFadden groeide na haar studies aan de Eastman School of Music in Rochester, New York, uit tot een grote naam in zowel het barok als het traditioneel en modern repertoire. Ze werkte samen met dirigenten als Sir Andrew Davis, Frans Brüggen en Etienne Siebens. In 2006 kreeg ze de Amsterdamprijs voor de Kunsten uitgereikt. 


Foto: Eddy Westveer


Het trio Massot-Florizoone-Horbaczewski is een onwaarschijnlijke combinatie aan rijke klankkleuren van tuba, trombone, accordeon en cello die zorgen voor verleidelijke, poëtische miniatuurtjes. Met accordeonist Tuur Florizoone, bekend van zijn samenwerking met trompettist Eric Vloeimans, en tubaspeler Michel Massot staan twee geïnspireerde improvisatoren, geboren performers en geraffineerde componisten op het podium. Hun dialoog met celliste Marine Horbaczewski zorgt voor ingetogen en gecontroleerde gekheid. Het elegante repertoire van eigen composities en vrije improvisaties balanceert tussen hedendaagse klassieke muziek en jazz.Recensies:
"De muziek versmelt bijna naadloos met haar heldere, sprekende stem. Door haar subtiele présence vindt ze voor elk lied de juiste expressie en sleept ze je mee in die geheime wereld."
- De Standaard (****)

 

Bezetting
Claron McFadden – zang
Tuur Florizoone - accordeon
Marine Horbaczewski – cello
Michel Massot – tuba, trombone