Roy Hargrove Quintet

14-01-2017

Zat. 14 januari, 20.30 uur - €25   Scholieren €5

UITVERKOCHT!


i.s.m.


Roy Hargrove is een van de grootste hedendaagse jazzmuzikanten ter wereld. Dit concert is het laatste van een korte tour van de Flagey in Brussel via Bird in Rotterdam naar Porgy en Bess in Terneuzen. De volgende morgen moet de band heel vroeg op om het vliegtuig naar New York te halen, maar Porgy en Bess wilden zij niet missen!

 


 

Het kwintet bestaat nu al meer dan 3 jaar in deze samenstelling. Dit ensemble is zo langzamerhand zo goed ingespeeld dat ze elkaar blindelings kunnen volgen. Het mooie ervan is dat het altijd fris blijft waarbij alle uitdagingen worden aangegaan. Het wordt nooit routineus. Ze hebben allemaal zo’n enorme diepgang. Pianist Justin Fortner kan je zomaar in één solo vier verschillende stijlen horen spelen en als hij niet soleert zie je hem gewoon luisteren naar de anderen en reageren op hun spel. In dit geheel krijgt Roy de laatste jaren steeds meer de rol van mentor en krijgen ze alle gelegenheid om te schitteren. Dat is vooral het geval op een intiem podium als Porgy en Bess, veel meer dan bijvoorbeeld op een groot festival als North Sea. Voor deze band is het speelplezier misschien wel de allerbelangrijkste motor. Roy zegt hierover:


People are turning a deaf ear to jazz. Some of that is the fault of jazz musicians trying too hard to appear to be cerebral. They aren’t having fun playing the music and that's why people aren't coming to hear it live anymore. What must we offer to the jazz world of today? It's about being innovative, which is cool. But innovation must come in music that's swinging and feels good. It's meaningless if it doesn't touch you.

 


foto: eddywestveer.com


Hij is al meer dan tien keer in Porgy en Bess opgetreden en het wordt vast weer een spetterend muziekfeest.

Bezetting:
Roy Hargrove, trompet en fluegelhorn
Justin Robinson, altsaxofoon
Sullivan Fortner, piano
Ameen Saleem, contrabas
Quincy Phillips, drums