Reijngoud en Van 't Hof

20-11-2016

Zondag 20 november 15.00 uur - €15

Bestel kaarten

 

Ilja Reijngoud en Jasper van ’t Hof komen elk met eigen kwartet. Dus vóór en na de pauze twee totaal verschillende concerten...


Goldie Meets Silver
Een hommage aan HORACE SILVER

Het kwartet van trombonist,Edison en Monk-Award winnaar Ilja Reijngoud heeft een nieuwe CD opgenomen. Dit keer met een hommage aan de onlangs overleden pianist en componist HORACE SILVER.


foto Roelof Mulder

De muziek van Silver is altijd een inspiratiebron geweest voor de band, muziek met pakkende grooves en opgewekte thema’s, allemaal regelrechte Jazzhits. In eigentijdse arrangementen en aangevuld met eigen stukken, vormt het repertoire van Silver de basis van het programma. Het staat garant voor een energiek en aanstekelijk concert. 

Jasper van t Hof Quartet
The Yellow House

De in Enschede geboren jazzpianist Jasper van ’t Hof heeft zijn eigen weg gevonden in de Europese jazz scene. Vanaf de jaren zestig creëerde hij met o.a. Pierre Courbois een nieuw geluid en een virtuoze en krachtige piano-stijl. Samen met musici als Philip Catherine en Charlie Mariano, ontwikkelde Jasper zich als volstrekt unieke jazzmuzikant, met zijn krachtige en tegelijk romantische stijl van spelen. In de jaren tachtig toerde hij intensief door Europa met muziek die het midden hield tussen jazz, avant-garde en wereld muziek.foto Eddy Westveer

 

Aan het begin van de 21e eeuw richtte hij een Nederlands kwartet op en bracht een CD uit, getiteld The Yellow House. Het repertoire van deze CD vormt nog steeds de basis van deze indrukwekkende band, lyrische muziek, typische Van t Hof melodieën, en met een enorme vitaliteit en groove.


 
(Jasper speelt in Porgy en Bess met Eric van der Westen, Marcel Serierse en Ilja Reijngoud)


IIja Reijngoud Quartet
Ilja Reijngoud - trombone
Rob van Bavel - piano
Marius Beets - bass
Marcel Serierse - drums


Jasper van ‘t Hof Quartet

Jasper van ’t Hof - piano
Ilja Reijngoud - trombone
Eric van der Westen - bas
Marcel Serierse - drums