Master Guitar Tour

29-10-2016

Zaterdag 29 oktober 20.00 uur, €7

Kaarten uitsluitend aan de zaal

 


Twee jonge gitaarvirtuozen bestormen vanavond weer het podium van Porgy en Bess! In oktober vorig jaar waren ze er ook al!


Via YouTube maakte Thomas kennis met Ben Woods, de oprichter van de band Flametal en Amerika’s bekendste en meest innovatieve flamenco gitarist. Ben staat bekend als uitvinder van het genre Flametal, een fusionstijl waarbij flamenco en metal gemixt worden. Ook treedt hij voortdurend op met Flamenco LA, een traditioneel flamenco-ensemble uit Los Angelos.
Ben heeft inmiddels 13 solo albums uitgegeven en werkte samen met muzikanten van oa. Whitesnake, Megadeth, Billy Idol en meer. Momenteel werkt hij aan een ander vernieuwend album in de flamenco-wereld: flamenco op elektrische gitaar.

 

 

In 2014 deden Thomas en Ben voor de eerste keer de Master Guitar Tour, bestaande uit 25 shows in Europa. Nu is het weer zo ver! De tour is een unieke ervaring. Een zeer virtuoos concert waarbij traditionele klassieke gitaarwerken en flamenco-composities worden uitgevoerd, maar waarbij ook hardrock- en pophits van onder andere KISS, Iron Maiden, Deep Purple, Adele, Daft Punk en Alice Cooper worden gespeeld in flamenco stijl. Anders dan bij de meeste klassieke concerten, zingt het publiek vaak luidkeels mee tijdens de herkenbare maar toch vernieuwende optredens van de Master Guitar Tour.