Marutyri

08-04-2017

Zaterdag 8 april, 20.30 uur - € 10

(€20 incl. nieuw album Marutyri/€25 incl. nieuw album + EP)Marutyri is een Rotterdamse instrumentale fusion band. De band bereikte in hele korte tijd verschillende hoogtepunten, waaronder spelen op North Sea Jazz Festival, uitbrengen van een album bij Challenge Records International, tour door Azië,... Marutyri brengt fusion muziek op zijn best.


Foto: Eric van Nieuwland

Marutyri is een Rotterdamse instrumentale fusion band. De diepe en stevige grooves, intense harmoniee?n, verhalende solo's en goed gearrangeerde stukken, maken dat Marutyri uniek is in de huidige muziekwereld en het zo goed doet in de muziek industrie.

De band nam een vliegende start bij de oprichting in september 2014. In 2015 speelde Marutyri op het wereldwijd bekende North Sea Jazz Festival, en, ze wonnen de prestigieuze NPO Radio 6 Soul & Jazz Award voor Beste Talent 2015. Daarnaast waren ze in datzelfde jaar verschillende keren live te zien in de populaire Tv-show ‘De Wereld Draait Door’. De band kreeg goede recensies van de in juni 2015 uitgebrachte EP ''The Tribe'' en het album "Inner Movements" in 2016.


Foto: Eric van Nieuwland

Hoe werd deze band zo succesvol op zo'n kort termijn? Het antwoord daarop is: niet alleen het harde werken op de composities, maar ook prachtige live video's maken en de strakke, op deadlines gebaseerde strategie blijken zeer effectief te zijn. Merendeel van de composities, arrangementen en de project planning komen van de bandleider en bassist Rik van der Ouw. De bandleden delen hun artistieke ideee?n, werkt hard en is sterk gefocust wanneer zij hun muziek de wereld instuurt.

De oprichters van de band raakten bevriend in 2011 toen ze begonnen met studeren op Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Na het spelen in verschillende bands en projecten, bijvoorbeeld in de soul&funkband Grant, met de getalenteerde vocalist Jared Grant, besloten ze in plaats van enkel naar fusion muziek te luisteren, het zich juist eigen te maken.