Martine Cadière over Françoise Sagan

25-01-2017

Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur

Entree € 8, leden en leerlingen AF gratis

Martine Cadière vertelt over Françoise Sagan.

Françoise Sagan was een Franse schrijfster en filmregisseuse. Bij ons o.a bekend van "Bonjour Tristesse". Ze was al beroemd toen ze 18 jaar was. Ze was niet alleen een succesvolle schrijfster, een heerlijk 'schandalig' type, een troetelkind of een personnage achtervolgd door alcohol, het spel of de snelheid. Het was ook een heldere, oprechte en vrijheidslievende vrouw met een ontroerende gevoeligheid over leven, liefde, vriendschap en de mens.

 

Aangetrokken door de literatuur en de liefde voor woorden, laat Françoise Sagan bij haar dood in 2004 twintig romans, verhalen, scenario's, herinneringen, interviews, verhalen en toneelstukken na. Vooral bekend door nonchalante personnages met een rijke  en nonchalante burgerij. Françoise Sagan was ook een toegewijde, intelligente vrouw die hield van provocaties en het risico.

 

 

 

Martine Cadiere is een bekende Belgische auteur en spreker. Ze schrijft voornamelijk hedendaagse detective verhalen waarvan het onderwerp altijd een mythische vrouw is, die gevechten te vechten en ideeën te verdedigen heeft.

 

www.martinecadiere.com