Leve de Koers!

17-02-2017

Vrijdag 17 februari 20 uur - 17,50

UITVERKOCHT!

Eddy Planckaert

Eddy Planckaert (Nevele, 22 september 1958) is afkomstig uit een wielerfamilie. Zijn twee oudere broers Willy en Walter en zijn neef Jo waren vroeger ook profwielrenner. Eddy was, en dat was niet gemakkelijk, de succesvolste. Als wielrenner. Na zijn carrière nam hij een houtzagerij in Litouwen over en ging failliet.  Terug in België kon het hele land en ook Nederland genieten van de lotgevallen van hemzelf en zijn gezin in de realitysoap ‘De Planckaerts’. Een soap zal het bij Leve de Koers niet worden, maar Eddy Planckaert zal zeker zijn ongezouten, eigenzinnige mening geven. En hij heeft recht van spreken. Als winnaar van onder meer de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de groene trui in de Tour de France behoor je tot de grootste wielrenners op aarde.

                        

 

Luciën van Impe

De laatste Belg die de Ronde van Frankrijk won, al meer dan veertig jaar geleden, was de kleine van Mere, Luciën van Impe. Van Impe was beroepswielrenner van 1969 tot 1987. Hij blonk vooral uit in meerdaagse wedstrijden, al werd hij ook Belgisch kampioen op de weg. Vijftien maal kwam hij aan de start van de Ronde van Frankrijk en telkens haalde hij de finish in Parijs. Van Impe was bovenal een vermaard klimmer, die met zijn 6 eindoverwinningen in het bergklassement van de Ronde van Frankrijk de beste van zijn generatie en een der besten uit de geschiedenis genoemd kan worden. De verhalen die Luciën kan vertellen uit de tijd dat het wielrennen op z’n mooist was, de tijd van helden en schlemielen, van winnaars en verliezers, van vriendschap en bedrog, zijn meer dan de moeite waard. Mis deze kans dus niet en ga met Leve de Koers veertig jaar mee terug in de tijd.

 

                 

 


Leon van Bon

Als profwielrenner was hij 15 jaar één van de toppers van Nederland. Verschillende grote prijzen sleepte hij binnen. Twee etappes in de Tour de France, twee keer Nederlands kampioen, een zilveren Olympische medaille en nog veel meer moois. Zijn favoriete koers is en blijft toch Parijs – Roubaix.

Nu is Léon fotograaf en leeft hij met dezelfde passie voor een mooi beeld. Op jacht naar dat ene pareltje. Of het nu actiefoto’s zijn, portretten of productfotografie, telkens is hij op zoek naar de kern. Ook heeft Léon het vak van schrijven ontdekt, wat natuurlijk een mooie combinatie is met de fotografie.