Lance Canales & The Flood

21-10-2016

Vrijdag 21 oktober 21.30 uur €15  Scholieren €5

Bestel kaarten

 

 

Lance Canales is namelijk een artiest in de working class traditie puur sang. En als hij geen artiest was geweest? Dan was hij vast timmerman geweest!

Lance Canales uit Californië is een artiest in de lijn van Woody Guthrie, al zijn zijn songs wat mystieker van aard. Met zijn gruizige stem geeft hij zijn blues, folk en gospel een nog net wat rauwer randje. Zijn laatste album Blessing & The Curse is er een om eens rustig in de luie stoel te beluisteren, tikkend met de rechtervoet (of zo u wilt, uw linker) op de houten vloer. Helemaal ontspannen is er overigens niet bij, want de songs van Canales hebben stuk voor stuk een spannende, onheilspellende lading. Canales grijpt je bij de strot en laat je net genoeg adem halen om zijn songs prachtig te blijven vinden.


De Amerikaan kan op de steun rekenen van Jimmy LaFave, die vorig jaar nog op de planken van Porgy stond. Canales laatste album kwam uit op het label van LaFave. De show van LaFave in Porgy staat zonder twijfel op het lijstje van 'meest memorabele rootsconcerten in Porgy & Bess'. Wij durven er twee handen voor in het vuur te steken dat Canales zich aan dat lijstje gaat toevoegen!