Lafertin, De Cauter en Verbiest

15-09-2017

Vrij 15 September 21.00 uur - €15  Scholier €5

Bestel kaarten

Koen De Cauter en Fapy Lafertin speelden vanaf 1975 samen in het fameuze Waso Kwartet waarmee ze de muziek van Django Reinhardt opnieuw tot leven brachten. Later gingen ze ieder hun eigen weg en ontwikkelden zich tot ware grootmeesters ieder in hun eigen idioom.

 

 

Fapy Lafertin werd een van de belangrijkste gitaristen in de Hot Club de France traditie. Hij stichtte in 1985 zijn eigen kwartet in Nederland met violist Tim Kliphuis en de saxofonisten Rudi Brink en Joop Hendricks. Later toerde hij in Engeland en Europa zeer succesvol als solist en speelde samen met o.a. Charlie Byrd, Al Casey, Scott Hamilton, Milt Hinton en kortdurend met Stephane Grappelli. 
Saxofonist, gitarist en zanger Koen De Cauter excelleert in een breed scala van genres, gypsy jazz, chansons van Brassens, musette en dat alles gelardeerd met korte uiterst charmante causerietjes.  Zijn vier kinderen zijn allemaal zeer getalenteerde muzikanten. Twee van hen, ritme-gitarist Waso en contrabassist Dajo vormen vanavond het ritmisch hart van deze formatie.
Multi-instrumentalist Rony Verbiest vormde al een kwartet met Koen, Waso en Dajo De Cauter. Hij speelt vanaf zijn kinderjaren al accordeon en werd beroepsmusicus na een conservatoriumstudie. Naast accordeon speelt hij alle saxofoons, klarinet, bandoneon en sinds enkele jaren mondharmonica. Hij is een geliefde bespeler van het podium van Porgy en Bess met recent schitterende projecten met muziek van Dave Brubeck en Thelonious Monk.

Deze unieke formatie is speciaal op ons verzoek samengebracht voor dit optreden in Porgy en Bess.