Joris Posthumus Group

02-04-2017

Zondag 2 april 2017, 15.00 uur - €15,00

Bestel kaarten


In 2011 toerde Joris Posthumus met State of Monc door China en hij ontmoette de Japanse saxofonist Yuichiro Tokuda die daar ook met zijn band op tournee was. De muzikanten hielden contact en in 2014 werd Joris door Yuichiro uitgenodigd om in diens band in Japan mee te spelen. Daarna begon Joris nummers te schrijven geïnspireerd op het Japanse avontuur en in 2015 werd Yuichiro teruggevraagd om in Nederland te komen spelen en zo konden gelijk de nieuwe nummers uitgetest worden. 

 Nadat met Challenge Records werd gesproken, die ook zijn cd “The Abyss” uitbracht, werden er in september 2015 opnames gemaakt in Tokio. Direct daaraan voorafgaand deed de groep nog een viertal voorbereidende concerten. Het resultaat mag er nu – de release vond plaats in september 2016 – dan ook zijn. De plaat staat als een huis en de kritieken waren ronduit lovend. De Japanse toer in het najaar van 2016 werd jubelend ontvangen en de zalen waren VOL!
Opgenomen in NK Sound Tokyo, Tokyo door Neerja Khajanchi. Mixed door Udo Pannekeet en Pascal Vermeer Wedgeview. Studioproductie door Pascal Vermeer en Joris Posthumus Mastering Steve Fallone, Sterling Sound, New York

 

Lees hier meer over het Japanse avontuur van Joris Posthumus.Recensies nieuwe CD

Retestrak gespeeld, het stáát meteen als een huis. Ouderwets goeie jazz, dat is het gewoon, met op één na allemaal stukken van Joris Posthumus zelf.
Aad van Nieuwkerk – VPRO Vrije Geluiden

Tokyo’s Bad Boys is een album dat barst van de vaart, liefde voor de muziek, bezieling, technisch vakmanschap en ultiem oog voor details. 
Rinus van der Heijden – JazzNu

Joris Posthumus is een begenadigd post-bebop altsaxofonist die met zijn tweede album ‘Tokyo’s Bad Boys‘ een stevige deuk slaat in de Nederlandse jazz-scene.
Mattie Poels – Music Frames

Und wie beim Vorgänger trifft man bei dieser Platte erneut auf drückendes Saxofonspiel, kraftvoll, expressiv und voll schier unbändig erscheinender Energie, noch kräftig untermauert durch die japanischen Musiker. Und sogar die Balladen, ich empfehle “Mr. Amano“ als Hörbeispiel, besitzen diesen starken emotionalen Ausdruck.
Wolfgang Giese – Musik an sich

 

Bezetting Joris Posthumus Group - Tokyo’s Bad Boys
Joris Posthumus – alt & sopraan saxofoon & composities
Shunichi Yanagi – piano
Satoshi Tokuda – bas
Gaku Hasegawa – drums
featuring
Yuichiro Tokuda – alt saxofoon
Yuki Nakae – tenor saxofoon