Johan Verminnen 65 jaar!

20-03-2016

Zondag 20 maart 15 uur - €15 

Bestel kaarten


‘Tussen een glimlach en een traan’ mengt volslagen nieuwe liedjes met oerklassiekers, al dan niet  in een opgefrist jasje. Naar goede gewoonte rijgt Verminnen dit alles aan elkaar met zijn typische humoristische en pakkende tussencommentaren. Daarmee gewapend trekt hij weer naar zijn publiek toe in Vlaanderen, Brussel en bij de noorderburen ... en dus ook bij ons!

 

 

 

Vijf jaar geleden werd hij bij gelegenheid van zijn 60e verjaardag geïnterviewd in de Gazet van Antwerpen en daarin lezen we:

Wannes van de Velde zei hem ooit: “Tussen vijftig en zestig ben je voor de media een oude zak, op je zestigste word je een monument en dan vraag je je soms af: is dit allemaal nog de moeite waard?” Het antwoord is ja, beseft Johan Verminnen in de aanloop naar zijn zestigste verjaardag, op 22 mei.

Deze constatering is nu, vijf jaar later, meer dan ooit geldig. Zijn kunstenaarschap heeft zich nog verder verdiept en hij geniet van iedere minuut op het podium. Zeker als dat podium de luisteraars zo dichtbij brengt als in Porgy en Bess.

Zijn discografie is indrukwekkend, meer dan 25 albums, 55 singles en 16 verzamel-cd’s. Hij heeft tientallen liedjes gecomponeerd en op tekst gezet. Zijn muzikale vrienden zijn bijna niet te tellen.

Naast de Nederlandse taal waarin hij een meester is, voelt hij zich ook als een vis in het water in het Frans. Hij is de beste Nederlandstalige chansonnier, wordt wel beweerd.

Op dit concert breng hij naast zijn begeleidingsduo, Bert Candries (gitaren en bas) en Leo Caerts (klavieren) zijn grote vriend accordeonist Rony Verbiest mee.  Bijna een stamgast op ons podium maar samen met Johan Verminnen een prachtige combinatie van emotionele muzikaliteit. De muzikanten gaan van dit concert net zo genieten als hun publiek. Het wordt voor iedereen een prachtige belevenis.