James McMurtry en band (USA) + support act

11-02-2017

Zaterdag 11 februari 21.30 uur - €15

Bestel kaarten

 


 

Zijn songs zijn regelmatig maatschappijkritisch en soms ook cynisch. James McMurtry moet niets hebben van rechtse politiek, oorlog, magnaten en andere machtswellustelingen. Al die boosheid duwt en spuwt McMurtry in zijn vaak venijnige songs. McMurtry is mede daarom een americana-man die met recht kan rocken als een waanzinnige!  

McMurtry werkte al met veel bekende artiesten samen zoals John Mellencamp, Joe Ely, John Prine en Dwight Yoakam met wie hij ooit de gelegenheidsband The Buzzin Cousins vormde.

Daarnaast speelde hij ook heel vaak met zijn maatje John Dee Graham en wijlen Ian McLagan. Zijn laatste album Complicated Game kreeg een 9 in de Uncut en ook toprecensies in de Nederlandse media. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat deze Texaan nu Porgy zal laten dampen!

En of dat nog niet genoeg is: James neemt  niet alleen zijn eigen voorprogramma mee (Alice Drinks the Cool Aid), maar ook zijn eigen bieren!

Een van de bandleden van McMurthry is actief voor de Lagunitas Brewing Company in Chicago. Speciaal voor de tour door Europa neemt de band twee heerlijke speciaaltjes mee, die voor een vriendenprijsje in Porgy zijn te verkrijgen: de Lagunitas Little Sumpin' Ale (7,5%) en de Lagunitas IPA (6,2%).

De IPA kleurt goudoranje, heeft een zoete geur en herbergt een klein zuurtje. Het bier heeft tonen van een tropische citrus en een licht bittere afdronk.

De Little Sumpin' Ale is goudoranje en is met recht fruitig: ananas, grapefruit, citrus, kersen en blauwe bessen: je proeft het allemaal in dit soepele, weinig bittere bier. 

Wie tijdens het optreden van Mc Murthry een van deze biertjes bestelt, mag het speciale Lagunitas-glas mee naar huis nemen! Let op: een Amerikaans glas is heel wat anders dan wij van onze Belgische buren gewend zijn!


The simple fact is that James McMurtry may be the truest, fiercest songwriter of his generation..." Stephen King