Gregory Page

22-01-2016

Vrijdag 22 januari 20.30 uur - €15 

Bestel kaarten

 

Hij grijpt terug naar de tijd van weemoed en verlangen van de twintiger jaren van de vorige eeuw. Hij is een romanticus die met grote gedrevenheid al zijn energie stopt in melancholieke liedjes die een gevoel van voorzichtig geluk oproepen.

 

 

 

Gregory David Page is naar eigen zeggen singer-songwriter, jazzmusician, filmmaker en astronaut. Wat hij met dat laatste bedoelt is wat vaag, maar zijn muziek is vreemd en prachtig en zijn stem heeft wel iets weg van die van Chet Baker. De muziek die de half Ierse, half Armeense muzikant maakt is een mengeling van jazz, muziek uit de jaren twintig en folklore. In 1990 nam Gregory zijn eerste album op, en inmiddels heeft hij er meer dan 20 uitgebracht. Daarnaast heeft hij aan vele platen meegewerkt, en producete tientallen artiesten, waaronder Jason Mraz en Tom Brosseau. Jason Mraz is op zijn beurt ook de producer van zijn nieuwste plaat ‘One Way Journey Home’ die in september uitkwam.

 

 

 

Onlangs bracht hij het album "One Way Journey” uit, een verzameling songs met als rode draad “we are all on journey: a longing to feel home and to find the blessings of life”. Dit is wat Gregory geprobeerd heeft vast te leggen op dit album. Gregory Page speelde als voorprogramma van Bob Dylan, opende voor Jason Mraz in London in The O2 Arena en speelt voor volle zalen in Nederland. Hij tourde veel in Australië en speelde op festivals, inclusief vier concerten op het legendarische Woodford Folk Festival in Queensland. Vanavond voor de tweede maal in Porgy & Bess!