Fuse

08-01-2017

Zondag 8 januari 15 uur - €15 (Scholieren €5)

UITVERKOCHT!

 

In dit jubileumjaar, waarin Porgy en Bess 60 jaar wordt, openen wij met het huisorkest van het populaire televisieprogramma Podium Witteman, Fuse! 
U wordt ontvangen met een glas feestelijke bubbles!

In een ietwat ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie laten zij horen waar Fuse voor staat: hun favoriete muziek - ritmisch werk van componisten als Bartók, Zappa en Brubeck, moderner werk van Tom Trapp en Nis Frahm, en klassiekers van Shostakovich, Ellington en Coltrane.

“Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal”, schreef het Haarlems Dagblad over Fuse. In hun rol van huisorkest bij Podium Witteman en dankzij optredens bij De Wereld Draait Door en Radio 4 en 6 heeft Fuse zich het afgelopen jaar flink in de kijker gespeeld.


 

Maar de sterke live-reputatie van het jonge zestal komt niet uit de lucht vallen. Met optredens door het hele land weet de groep zich een publiek te vinden van club en kerk tot festival en concertzaal. Zo was Fuse onder meer te gast op het Grachtenfestival, SAIL, Museumnacht en in de series Tracks en Entree van het Concertgebouw. 

 


 

Met Daniel van Dalen – percussie,  Mascha van Nieuwkerk – cello, Adriaan Breunis – altviool, Emma van der Schalie – viool, Julia Philippens – viool en Tobias Nijboer – contrabas