Fred Eaglesmith (CAN)

12-05-2017

Vrijdag 12 mei 21.30 uur - €15

Bestel kaarten

 


 

De legendarische Canadese singer-songwriter/standup comedian met Friese roots heeft zijn sporen in de americana muziek ruimschoots verdiend. Zijn liedjes zijn geniaal, vaak hilarisch, soms ook bloedserieus. Maar een optreden van Eaglesmith is altijd een onvergetelijk gebeuren, waarbij behalve de muziek ook heel wat te lachen valt.

Want eigenlijk vertelt Fred vooral verhaaltjes. Verhaaltjes over alledaagse dingen. Over zijn hond, over de liefde, over de zin en onzin van het leven. Fred brengt zijn verhaaltjes meer dan eens met een knipoog, maar meent het net zo vaak ook bloedserieus.

Zijn songs worden ook door collega-muzikanten zeer gewaardeerd en zijn al door velen gecovered o.a. door Mary Gauthier, Slaid Cleaves, Robbie Fulks, Kasey Chambers en Gurf Morlix. Ook onder het Nederlandse journaille is Fred geliefd. Zo was er een heel hoofdstuk aan hem gewijd in een boek van Jan Donkers en maakte Huib Stam een documentaire There Ain’t No Easy Road over het leven van Fred.

Fred Eaglesmith was in de tijd van Stichting Blues Promotion, de voorgangers van de Roots-werkgroep in Porgy, een graag geziene gast. Het welkom zal er nu niet minder om zijn. Deze avond kan op voorhand al niet meer fout!