Fay Claassen & trio Peter Beets

27-03-2016

Zondag 27 maart 15 uur - €15 

Bestel kaarten

 

Lees alles over dit prachtige concert in de speciale brochure

NIEUW! Duitse prijs voor Fay Claassen en Peter Beets Trio

18 feb - Fay Claassen en Trio Peter Beets hebben voor hun album 'Live at the Amsterdam Concertgebouw' de Preis der deutschen Schallplattenkritik gewonnen, een prestigieuze onderscheiding die sinds 1963 wordt toegekend door 156 onafhankelijke muziekcritici uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

(uit: Jazzenzo, jazz magazine, www.jazzenzo.nl)


Na het schitterende project "Fay Claassen sings Two Portraits of Chet Baker" waarmee ze een gouden plaat scoorde, kreeg Fay een uitnodiging van de muzikanten die de laatste jaren Rita Reys begeleid hebben om samen met hen een eerbetoon aan Europe’s First Lady of Jazz te wijden. Fay en pianist Peter Beets hebben een selectie gemaakt van stukken die Rita bij voorkeur uitvoerde en die op hun speellijst gezet. Bassist en zwager van Rita, Ruud Jacobs, en gitarist Martijn van Iterson completeren de groep.

 

 

Het is dus een drumloos trio, en dat betekent dat er heel fijnzinnig gemusiceerd wordt. Zo’n formatie werd voor het eerst gebruikt door Nat King Cole en later door Oscar Peterson. Lees meer...

 

Peter Beets is een uiterst virtuoze pianist die door Rita Reys in de jaren dat hij bij haar speelde strenge discipline is bijgebracht. Hij krijgt naast zijn begeleidende taak nu volop de gelegenheid zijn briljante spel te ontplooien in zijn solo’s. Bassist Ruud Jacobs is een geweldige timekeeper met een enorm gevoel voor de juiste noten. Martijn van Iterson is een bescheiden geweldenaar. Zijn solo’s worden in New York door alle jonge gitaristen uitvoerig bestudeerd en nagespeeld. Kortom, een superband!

 

Rita Reys sprak nog wel eens met een zeker dedain over de nieuwe generatie zangeressen maar ze maakte bijna altijd een uitzondering voor Fay waarvan ze zei: "Ze steekt er met kop en schouders bovenuit. Haar timing is ongeëvenaard en haar intonatie is glaszuiver". En dat maakt de combinatie met dit drumloze trio zo spannend.

We zijn heel blij dat dit concert in Porgy en Bess kan plaatsvinden en we zijn ervan overtuigd dat de intieme sfeer van Porgy het nóg mooier maakt.