Ensemble The Party

11-03-2018

Zondag 11 maart 15 uur - €15 

Bestel kaarten


Het ensemble speelt gedurende zes weken in de lente en de herfst. Soms geven ze zelfs twee concerten op één dag, met wisselende programma’s. Het uitgelezen muzikale gezelschap maakt furore met zijn liederen en duetten.
Bart Rodyns, wij kennen hem op ons podium als artistiek leider van het barok ensemble Euterpe, heeft een en ander minutieus gereconstrueerd en brengt met zijn hedendaagse 'nieuwe'
 
 
 

ensemble “The Party” een programma zoals dat toen geklonken moet hebben: eigenwijs, passioneel, expressief maar bovenal meeslepend…
Muziek van: Bach, Handel, Donizetti, Bellini, Bottesini, Kreisler,...


Dit ensemble is ook bijzonder door zijn instrumentarium:
Bart bespeeld een prachtig gerestaureerd harmonium, een Alexandre, model Salon uit ca. 1870, uniek op ons podium!
Violist Eliot Lawson bespeelt een Lorenzo Ventapane uit 1808 en contrabassist Lode Leire staat op het podium met een Gand et Bernadel uit 1878. En wat te denken van de prachtige stem van sopraan Hendrickje van Kerckhove!
 

Hendrickje van Kerckhove,
Is een groot talent, studeerde zang aan het conservatorium van Antwerpen en is inmiddels een gevierd zangeres; ze zong al op veel grote Europese podia en festivals: o.a. de Wiener Festwochen, Bayerische Staatsoper (Munchen), het Liceu van Barcelona, de Staatsoper unter den Linden Berlin, Theater an der Wien, de Opera van Straatsburg, Théâtre des Champs Elysées, Concertgebouw Amsterdam, de Munt in Antwerpen en nu dus ook in Porgy en Bess!


Bart Rodyns
behaalde de Antwerpse kunsthumaniora behaalde hij het diploma Klassieke Muziek (orgel-klavecimbel) Daarna studeerde Bart aan de conservatoria te Antwerpen en Maastricht.  De opleiding “Master of Music” Uitvoerend en Docerend Musicus (orgel en theorie) sloot hij af met grootste onderscheiding. Verder verdiepte hij zich in verschillende stijlen bij oa. Naji Hakim (Parijs) en Andrea Marcon (Italië).


Eind 2013 wekten Hendrickje van Kerckhove, Bart Rodyns, Eliot Lawson en Lode Leire het historische ensemble ‘The Party’ (1860) weer tot leven. Recent hoogtepunt van deze groep waren de 2 Live uitgezonden concerten vanuit het volledig uitverkochte concertgebouw Brugge op het evenement ‘Iedereen Klassiek’ van Radio Klara. Van deze uitvoering, zoals die ook bij ons te horen is, is inmiddels een prachtige cd geproduceerd, te verkrijgen na het concert!

Eliot Lawson
“You are a wonderful violinist and a very fine young musician” (Lorin Maazel)
is van Belgische en Amerikaanse nationaliteit en werd in 1978 te Brussel geboren. Hij begint zijn vioolstudies in 1985 aan het Muziek Academie van Antwerpen. In 1989 werd hij door Sir Yehudi Menuhin geselecteerd om in zijn school in London te studeren. Vervolgens studeerde hij o.a. bij Herman Krebbers, I.Oistrakh. Behaalde een meestergraad in muziek met grootste onderscheiding aan het Rotterdams conservatorium en het Brusselse conservatorium. Behaalde ook de Artist Diploma
(hoogste diploma in de U.S.A voor muzikanten) aan de vermaarde Indiana University te Bloomington


Lode Leire
Geboren op 16 dec 1965 te Waregem. Middelbare studies aan het Sint-Michielscollege te Brasschaat en de kunsthumaniora te Anwerpen. Eerste prijs op de pro civitate wedstrijd in 1984. Eerste prijs en hoger diploma contrabas en kamermuziek met grote onderscheiding aan het conservatorium te Brussel in de klas van Maurice Aerts in 1990.
 
Solobassist van het kamerorkest Beethovenacademie van 1989 tot 2007. Gespeeld onder grote dirigenten als Christopher Hogwood, Bernard Haitink, Valerie Gergiev, Gustavo Dudamel, Simon Ratlle en anderen. Solobassist van het ensemble Champ d'Action .