Markesini en Van den Brink

22-04-2017

Zaterdag 22 april 20 uur - €15 

Bestel kaarten

Jubileum passe partout €35

Voor maar €35 wel VIER prachtige optredens op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag?

Bestel hier een passe partout

 

 

JUBILEUM MINIFESTIVAL, 60 jaar Porgy! lees meer...

Markesini & Van den Brink

Twee kunstenaars met duizend kleuren

 

 

Maria en Bert voor een muisstil publiek, enkele jaren geleden

 

 

Maria Markesini en Bert van den Brink zijn kunstenaars met een open horizon en een muzikale perceptie die alle grenzen overschrijdt. Zij nemen ons mee op hun betoverende reis, surfen moeiteloos van jazz naar experimentele klassieke muziek, en manoeuvreren daarna moeiteloos van een aangrijpend Frans chanson naar levendige Griekse volksmuziek.

Composities van Michel Legrand, Bob Dylan, Henri Betti, Peter Myers, Jocelyn Pook, Stéphane Grappelli, James Moody en eigen composities van Maria en Bert komen aan uw voorbij. Een verbazingwekkende, onvergetelijke avond!

Bert van den Brink

Van den Brink kreeg zijn eerste pianoles al toen hij vijf jaar was. In 1976 begon hij op het Utrechts Conservatorium aan zijn opleiding tot klassiek pianist en in 1982 studeerde hij cum laude af. Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact. In de eerste periode na de studie gaf Bert van den Brink regelmatig klassieke concerten. Later lag het accent meer bij de geïmproviseerde muziek. In 2007 ontving hij de VPRO/BOY EDGARPRIJS.

 

Bert is er 's middags al bij het Slaapfeestje en neemt vanavond zijn accordeon mee!

 

Website Bert van den Brink


Maria Markesini

Maria Markesini is een van oorsprong Griekse internationale klassieke pianiste en jazz-zangeres, die in Nederland woont. Ze wordt beschreven in talloze Europese recensies als een fenomeen van onze tijd. Het combineren van niet alleen de twee  meest veeleisende soorten muziek (klassiek en jazz), maar ook twee totaal verschillende instrumenten (de piano en de stem), leidde ertoe dat Maria het Europese publiek en de pers in razend snel tempo won met haar authentieke stijl en zeldzame muzikaliteit. Tegenwoordig verdeelt zij haar optredens tussen recitals van klassieke piano, jazz en gospel concerten en samenwerkingen met symfonie orkesten in heel Europa.

Website Maria Markesini