Anton Goudsmit & Phil Bee

20-04-2017

Donderdag 20 april 20 uur - €15 

Bestel kaarten

Jubileum passe partout €35

Voor maar €35 wel VIER prachtige optredens op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag?

Bestel hier een passe partout


 

JUBILEUM DUBBELCONCERT, 60 jaar Porgy!

 

 

Een ding is zeker: dit belooft een avond te worden om de vingers bij af te likken. Jazz meets blues, blues meets jazz met Anton Goudsmit & Phil Bee!

Anton Goudsmit behoeft in Porgy nauwelijks nog introductie. De in Haarlem geboren jazzgitarist maakte furore met New Cool Collective en The Ploctones en speelde in het kwartet van Eric Vloeimans. Goudsmit schuwt het experiment niet en geeft vaak een humoristische draai aan dat wat zo lekker oud en vertrouwd klinkt. De 49-jarige Goudsmit mag zich met recht een inventief en aanstekelijk podiumbeest noemen. In 2010 won hij de Boy Edgar Prijs en Het Duiveltje, de prijs voor beste Nederlandse popgitarist.

Voor het jubileumconcert in Porgy heeft hij een gelegenheidsband samengesteld: Go Pony! De Go staat voor Goudsmit, de Po voor contrabassist Thomas Pol en de Ny voor drummer Niek de Bruijn.

 

Phil Bee's Freedom

 

 

Ook Phil Bee's Freedom is niet vies van een beetje crossover, liet hij al eens eerder in Porgy zien. Jazzy riffs met een bluessaus (lees: retestrakke solo's!) en de soulvolle stem van Phil Bee (ook al eens met The Buzztones en King Mo op de planken in de Noordstraat) maken dit gezelschap niet voor niets tot de winnaar van de Dutch Blues Challenge in 2015. Phil Bee's Freedom bestaat uit John F. Klaver (gitaar), Berland Rours (gitaar), Pascal Lanslots (toetsen), Carlo van Belleghem (bas) en Tarah Ouwerkerk/Nicole Verouden/Maartje Keijzer (achtergrondzang).

Het zal u inmiddels wel zo'n beetje duidelijk zijn: als Anton Goudsmit en Phil Bee op één avond op dezelfde plek in Terneuzen zijn, heeft u geen enkele reden om thuis te blijven!