Ambrose Akinmusire

21-04-2017

Vrijdag 21 april 2017, 20.30 - €15

Bestel kaarten

Jubileum passe partout €35

Voor maar €35 wel VIER prachtige optredens op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag?

Bestel hier een passe partout

 


JUBILEUM MINIFESTIVAL, 60 jaar Porgy! lees meer...

De jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen heeft een coachingproject waarbij van 18 tot 22 april 2017 studenten samen met trompettist Ambrose Akinmusire werken rond het repertoire van zijn laatste album ‘The Imagined Savior is far easier to paint’. Dit repetitieproces resulteert in een zeer beperkt aantal optredens van de studenten, samen met Ambrose. Het allereerste concert in deze reeks vindt plaats bij Porgy en Bess.Foto Eddy Westveer

Akinmusire debuteerde in 2011 bij het Blue Note label met ‘When The Heart Emerges Glistening’ en hij ontving lovende recensies. Met zijn tweede album bracht hij zijn ambitie naar een hoger niveau. Hij componeerde werk dat niet in vakjes is te stoppen en het album eindigde hoog in de ranglijsten. De Volkskrant schreef in 2014  “Vloeiend spel van een van de boeiendste jazzmusici van zijn generatie. De Amerikaanse trompettist Ambrose Akinmusire  raakt afwisselend aan klassiek en aan pop, maar als geheel werkt het stijlexperiment wel.” 
Ambrose Akinmusire groeide op in California waar hij lid werd van het Berkeley High School Jazz Ensemble. Hij werd gevraagd om bij Steve Coleman’s Five Elements aan te sluiten. Op zijn 19e was hij student aan de Manhattan School of Music, vervolgens ging hij naar de University of Southern California waar hij studeerde bij Herbie Hancock, Wayne Shorter en Terence Blanchard bij het Thelonious Monk Institute of Jazz in LA. In 2007 won hij de Thelonious Monk International Jazz Competition. Met juryleden Terence Blanchard, Quincy Jones, Herp Albert, Hugh Masekela, Clark Terry en Roy Hargrove mag je spreken over een weloverwogen keuze.

Sinds zijn laatste albumrelease groeit de erkenning van zijn werk en rijst zijn ster. Dat resulteerde in ondermeer de Paul Acket Award en de Doris Duke Impact Award  in 2014 en de Doris Duke Artist Award in 2015. Verder ontving hij compositie-opdrachten voor Monterey Jazz en Hyde Park Jazz Festival. En in 2017 dus een coachingproject van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.


De line up:
Ambrose Akinmusire - trompet
Lennert Baerts - saxofoon
Vitja Pauwels - gitaar
Harrison Steingueldoir - piano
Soet Kempeneer - contrabas
Casper Van de Velde - drums
Tamara Mozes - zang
Fien Desmet - zang
Dunja Mees - zang
Lucas Cauwaerts - viool
Melanie Gruwez - viool
Xavier Timmermans - altviool
Mathias Van den Plas - cello