Toneelgroep Terneuzen speelt IJzergordijn

23-11-2014

Zondag 23 november 14.00 uur - € 7,50

Plaatsen reserveren:

E-mail:  toneeltgt@zeelandnet.nl

Telefoon: 0115-481584

 

 

Toneelgroep Terneuzen speelt met muzikale omlijsting van de band VONK fragmenten uit het toneelstuk IJZERGORDIJN van de auteur Benjamin van Tourhout.

 

De man en de vrouw uit IJzergordijn werken als cipiers in de gevangenis. Beiden zijn dus op hun werkplek de vrije mensen, maar buiten hun werk geraken beide gevangen in hun eigen relatie, in hun eigen leven. Beiden proberen eraan te ontsnappen, maar raken verstrikt in een zelf gehaakt web van gedachten, uitspraken en handelingen. Het IJzergordijn.

 

De man en de vrouw hebben elkaar ontmoet op hun werk in de gevangenis. In flashbacks wordt over hun treffen verteld, en over de groei van hun ontmoeting. De man en de vrouw hebben geen namen. Hij is de Man in de gang en zij is de Vrouw in het bad. Hij vraagt haar ten huwelijk. Het vrijgezellenfeestje op het werk loopt uit de hand in een cel. Hij schaamt zich rot, voelt zich slecht en schuldig, wil het tegen zijn vrouw zeggen, maar dat lukt niet. Hij durft niet. Liefde moet tastbare bewijzen hebben, zo houdt hij zichzelf voor, angst en jaloezie worden door argumenten vervangen, gevoelens worden weggeredeneerd.

 

Met Tilly de Schepper als ´Vrouw in het bad' en Leo Oomens als ´Man in de gang´

 

Regisseur: Monique Aerssens 

 

Programma:

14.00 uur: Muzikale inloop door Vonk

15.00 uur: Toneelgroep Terneuzen met fragmenten uit IJzergordijn

16.00 uur: Muzikale uitloop door Vonk