Liebman's Groove

11-10-2014

Zaterdag 11 oktober 21 uur - €9,50

studenten €5,-

voorverkoop: €7,50  via info@fatmusicevents.com

 

 

Liebman’s Groove staat garant voor een bijzondere avond met ongeëvenaarde ‘groovy’ muziek. Onder het motto ‘Bringing the music to higher levels’ voert het kwartet zijn luisteraars mee in een fusie van lounge, funk en jazzy ‘drum and bass’, verzadigd met mysterieuze ‘guitar, sax and trumpet sounds’. Lieman’s Groove bestaat uit Dave Liebman (multiple winds),  Ulrich de Jesus (guitar), Erwin Sommen (bass) en Robin Hafkenscheid (drums).

 

 

 

Biographies

Dave Liebman (multiple winds)

Al op vijfjarige leeftijd kreeg Dave Liebman muziek- en trompetlessen. Op 17-jarige leeftijd voedde hij zijn muzikale talenten verder aan het conservatorium. Daar behaalde hij een bachelor en masters in muziek. Drie jaar later volgde een eerste prijs trompet.

 

Hoewel Liebman een klassieke opleiding genoot en in tal van orkesten musiceerde, ging zijn passie uit naar de freestyle en futuristic jazzmuziek, die hij eerder ten gehore bracht tijdens de Miles Davis Tribute. Liebman legde zich ook toe op saxofoon in combinatie met trompet en speelde samen met tal van toonaangevende musici en orkesten, zoals Ernie Watts, Jens Winter, Niko Halfman, Valentin Huber, Lee Mayll, Michael Unger,  Ilse Huizinga en Ralph Adriaansen. Zo ontstond ook Liebman’s Groove, een combinatie van diverse sounds en blaasinstrumenten met mystieke, funky en groovy sounds.

 

Ulrich de Jesus (guitar)

De geboren Curaçaoënaar Ulrich de Jesus studeerde in 1999 af aan het Brabants Conservatorium. Dankzij zijn bijzondere capaciteiten kreeg hij daarna aan de Zuid-Hollandse Hogeschool voor de Kunsten de specialisatie Elektrische gitaar tweede fase aangeboden. Sinds 1994 is De Jesus gitarist in verschillende bands op Curaçao en in Nederland. Hij deed mee aan internationale en nationale tours van onder anderen Fra Fra Sound en Izaline Calister, Jeannine La Rose en Manoushka Zeegelaar Breeveld. De Jesus is sinds 2006 vaste gitarist bij Jörgen Raymann.

 

Erwin Sommen (bass)

De muzikale roots van Erwin Sommen liggen in funk, gospel en jazzmuziek. Hij studeerde af aan het Conservatorium in Tilburg. Sommen is een gewild muzikant dankzij zijn ervaring, uitgestrekte muzikale interesse, professionaliteit, muzikale aanpak en unieke sound. Hij speelde ontelbare gigs als elektrische en/of akoestische bassist met Nederlandse en internationale artiesten in allerlei muziekgenres. Erwin is endorser van basgitaren van de meest bekende bouwers ter wereld.

 

Robin Hafkenscheid (drums)

De drumstijl van Robin Hafkenscheid brengt de kwaliteit van Liebman’s Groove tot ongekende hoogten. Hafkenscheid bouwt op jarenlange ervaring in binnen- en buitenland en begeleidde een keur aan internationale artiesten. Kenmerkend voor zijn werk is de dynamische subtiliteit, waarmee hij samen met zijn ‘partner in crime’ Erwin Sommen (bas) een ijzersterke basis neerzet voor de formatie Liebman’s Groove.