Kees van Beijnum

04-11-2014

Dinsdag 4 november 20 uur - € 10

Koop kaarten


Tokio,1946. Een jaar na de capitulatie van Japan is het Tokio Tribunaal in volle gang. De Nederlander Rem Brink is een van de rechters die een vonnis moeten vellen over de belangrijkste Japanse oorlogsmisdadigers. Ter afleiding van de machtsspelletjes en voortdurend wisselende allianties van zijn collega's probeert Brink het hem volstrekt vreemde en totaal verwoeste land te verkennen. Als Brink de Japanse sopraan Michiko ontmoet, die tijdens de bombardementen op Japan haar ouders heeft verloren, ontluikt er een tedere, geheime liefde die niet zonder gevaar blijkt. Door de onthulling van deze relatie valt Michiko in ongenade bij haar westerse weldoenster. Haar beloftevolle toekomst ligt aan duigen en ze vertrekt zwanger naar haar geboortedorp in de bergen. Het is juist op deze afgelegen plek waar vlak daarvoor in stilte gruwelijke oorlogsmisdaden hebben plaatsgevonden.
 
Kees van Beijnum sleept de lezer mee in de worstelingen van zijn personages. Onnadrukkelijk maar beslist stelt hij de vraag naar goed en kwaad, en naar de morele verantwoordelijkheid van het individu. De offers beschrijft een onbekend deel uit de wereldgeschiedenis en is een sensationele leeservaring, waarin Van Beijnum een gebied betreedt waar hij en zijn lezers nog niet eerder kwamen. 
 

 
'Van Beijnum is erop uit steeds nieuwe schrijfpaden te betreden, hij valt niet terug in herhaling van eerdere succesboeken. Het is een schrijverschap dat zich meer en meer verdiept' - DE GROENE AMSTERDAMMER 
  
www.keesvanbeijnum.nl