Tingvall Trio

15-11-2014

Zaterdag 15 november 21 uur - €15        

Koop kaarten

 

De Zweedse pianist Martin Tingvall heeft het talent om melodieën te verzinnen die klinken alsof ze al jaren bestaan. De onweerstaanbare grooves verraden de rock- en hiphop-achtergrond van de Duitse drummer Jürgen Spiegel en de Cubaanse afkomst van contrabassist Omar Rodriguez Calvo, die ook later in het seizoen in Porgy en Bess optreedt met Ramón Valle.

 

 

"De jazz van het Tingvall Trio heeft de verende tred van gympies met luchtkamers erin. Het is modern, dansend licht en rekbaar, maar heeft toch voldoende substantie voor een inhoudelijk sterk verhaal." (NRC Handelsblad, 4 sterren)

 

"Aanstekelijk frisse composities, caleidoscopisch opgebouwd uit contrasterende motieven, frasen en ritmes. Er wordt geput uit een veelheid aan invloeden: Zweedse volksmuziek, pop, rock, blues, hip-hop, drum ’n bass, flamenco en jazz. Maar het idioom blijft jazz geschoeid. Waarin vaak - of trappelend, of meanderend - naar een euforische climax wordt gewerkt. Het driemanschap speelt met de mentaliteit van een rockband. Vol energie en met intensiteit het publiek begoochelen, dat is de missie. En die kunst verstaat het Tingvall Trio."(Jazzenzo.nl)

 

MUZIEK:

http://tingvall-trio.de/in-concert

Bezetting:
Martin Tingvall – piano
Omar Rodriguez Calvo – bas
Jürgen Spiegel - drums

Supported by DuvelVibes