Ben van Gelder Quartet

02-11-2014

Zondag 2 november 15 uur  - €15       

Koop kaarten

 

Componist en altsaxofonist Ben van Gelder verovert in grote stappen de jazzwereld. Inmiddels woont hij al enige tijd in het jazzmekka New York en nu toert hij door Europa met zijn prachtige kwartet featuring Ambrose Akinmusire, Matt Brewer & Craig Weinrib.

Met drummer Craig Weinrib stond hij al eerder op ons podium. Matt Brewer speelt o.a. met Steve Lehman, Gerald Clayton, Vijay Iyer, Ravi Coltrane en Ben van Gelder.

 

 

Speciale gast in Van Gelder’s kwartet is Ambrose Akinmusire. Eigenlijk is Akinmusire een van de interessantste jonge jazztrompettisten van dit moment. Hij speelt virtuoos, met veel techniek en een prachtige toon. Hij is winnaar van de Paul Acket Award 2014. Deze prijs, bedoeld voor de ‘Artist Deserving Wider Recognition’ wordt uitgereikt op het North Sea Jazz Festival deze zomer. Overigens werd Akinmusire in 2007 de winnaar van de prestigieuze Thelonious Monk International Jazz Trumpet Competition. En hij is ook nog de beste trompettist van het jaar volgens de Downbeat Critics Poll 2014. Hoeveel argumenten heb je nodig?

 

 

Bezetting:
Ben van Gelder - altsaxofoon
Ambrose Akinmusire - trompet
Matt Brewer - bas
Craig Weinrib - drums

Supported by DuvelVibes