Philip Catherine en Martin Wind

19-10-2014

Zondag 19 oktober 15.00 uur - €15

onderdeel Skoda Jazz Festival                  
                  

Koop kaarten


Een muzikale ontmoeting tussen twee generaties gekenmerkt door harmonie en respect.

In de jaren ’80 van de vorige eeuw ontving de in Flensburg (D) geboren Martin Wind de duo plaat “The Viking” van Philip Catherine met Niels-Henning Ørsted Pedersen. Het was de eerste jazzplaat die hij keer op keer beluisterde en het inspireerde hem een professionele loopbaan na te streven. En zo gebeurde het. Hij studeerde klassieke bas in Keulen, was in 1995 finalist in de Thelonious Monk International Jazz Guitar and Bass Competitions en in 1996 verhuisde hij naar NewYork om zich daar verder te ontwikkelen.

 

 

De Belgische gitarist Philip Catherine is een Europese jazzlegende. Vanaf zijn zeventiende toert hij al met muzikanten als Dexter Gordon, Chet Baker, Tom Harrell. Charles Mingus gaf hem de bijnaamYoung Django. Het gitaarspel van Catherine klinkt nog steeds los en ontspannen, zelfs bij het spelen van de meest adembenemende passages. Zijn techniek, behendigheid, gitaargeluid en geïmproviseerde stijl maken hem absoluut uniek.

To make a dream come true, just take two.
Vorig jaar maakten Catherine en Wind een korte toer langs om muzikaal en persoonlijk kennis te maken voor hun eerste gezamenlijke project. Wind kwam goed voorbereid om met zijn “oude held” te spelen en hij inspireerde Catherine. Een duo is de meest gereduceerde vorm van samen muziek maken, en niet minder de moeite waard. Wanneer het lukt, krijg je de kleinste big - band ter wereld . Twee mensen helemaal alleen. Elkaar aanvullen, onderzoeken, elkaar hun mening vertellen: een fascinerende oor - tot - oor dialoog. Spontaan en intens, vraag en antwoord - jazz in zijn puurste vorm .
In Porgy en Bess presenteren ze hun nieuwe CD "New Folks".

Met:

Philip Catherine - gitaar

Martin Wind - bas