The Jazzinvaders invite Azymuth

19-09-2014

Vrijdag 19 september 20.30 uur - €15

Koop kaarten

 

 

Azymuth, de Braziliaanse samba funk/jazz sensatie uit de jaren zeventig is ‘still going strong’. Hoewel in 2013 toetsenist José Bertrami  plots overleed, bleven Alex Malheiros (bas) en Ivan Conti (drums) volop spelen en zijn ze ingegaan op de uitnodiging van The Jazzinvaders om samen de studio in te gaan en een aantal concerten  te komen doen in Nederland en omstreken in september 2014.

Vorig jaar maakten The Jazzinvaders nog een plaat met Hammond legende Dr. Lonnie Smith (US). Nu is het tijd voor een partijtje Samba Funk met de helden uit Rio. Zowel de Jazzinvaders als Azymuth staan bekend om hun mix van Funk, Soul, Jazz en Samba, beide op geheel eigen wijze. De samenwerking zal resulteren in een mix van beide repertoires, aangevuld met fonkel nieuwe composities.

 

 

The Jazzinvaders combineren hun toegankelijke jazz met altijd verrassende –en vaak dansbare - beats. Deze unieke sound maakt dat de band de afgelopen jaren een graag geziene gast was in clubs en op festivals over de gehele wereld. Zo toerde de band in het verleden door o.a. Duitsland, Spanje, België, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk en Japan. Wereldwijd vinden de dampende releases van The Jazzinvaders gretig aftrek.

 

Azymuth heeft een geheel eigen genre gecreëerd dat ze zelf liefkozend ‘Samba Doido (Crazy Samba)’ noemen. Hun fanbase is wereldwijd en de heren zijn geliefd bij toonaangevende artiesten als Madlib, 4Hero, Roni Size, Jazzanova, Friendly Fires, Mark Pritchard, Theo Parrish en Ashley Beedle om er maar eens een paar te noemen. Het aantal remixen van Azymuth is dan ook aanzienlijk.

 

Met:

Linda Bloemhard – vocals
Lilian Vieira - vocals
Floriaan Wempe – tenor sax
Angelo Verploegen – trompet
Miguel Boelens – alt sax
Berthil Busstra – keyboards
Phil Martin – drums, percussie
Alex Malheiros - bas
Ivan Conti – drums