Hamilton Loomis

13-09-2014

Zaterdag 13 september 21.30 uur - €10 

Koop kaarten

 Als beschermeling van een icoon als Bo Diddley heb je het niet altijd makkelijk. Altijd wordt weer de vergelijking getrokken met de man die zich als jouw mentor opwierp. Maar Loomis heeft er geen last van, vooral omdat Bo hem een wijze les leerde: 'blijf vernieuwen, imiteer niet en strooi kruiden over jouw kunsten.'

 

Texaan Loomis groeide op in een huis vol blues, rock en soul. De platencollectie van zijn ouders was een inspiratiebron om al op vroege leeftijd piano, gitaar, bas, mondharmonica en drums te leren spelen. Op achttienjarige leeftijd ging Loomis backstage om Bo Diddley (1928-2008) te ontmoeten. Diddley sleepte hem nog dezelfde avond op het podium. De twee raakten bevriend.

 

Andere Texaande blueslegendes, zoals Joe Hughes, Johnny Copeland, Gatemouth Brown en Albert Collins hielpen Loomis zijn stijl te verfijnen. Hamilton Loomis doet een clubtoer door Nederland, België, Duitsland en Denemarken aan om zijn meest recente album Give it Back te promoten. Zijn funky interpretatie van blues en rock'-n'-roll leverde hem tal van internationale onderscheidingen op.