Master Guitar Tour

25-10-2015

Zondag 25 oktober 15.00 uur, €7

 


Twee jonge gitaarvirtuozen bestormen vanmiddag het podium van Porgy en Bess!

 Via YouTube maakte Thomas kennis met Ben Woods, de oprichter van de band Flametal en Amerika’s bekendste en meest innovatieve flamenco gitarist. Ben staat bekend als uitvinder van het genre Flametal, een fusion stijl waarbij flamenco en metal gemixt worden. Ook treedt hij voortdurend op met Flamenco LA, een traditioneel flamenco ensemble uit Los Angelos.
Ben heeft inmiddels 13 solo albums uitgegeven en werkte samen met muzikanten van oa Whitesnake, Megadeth, Billy Idol en meer. Momenteel werkt hij aan een ander vernieuwend album in de flamenco wereld: flamenco op elektrisch gitaar.

 

 

In 2014 deden Thomas en Ben de Master Guitar Tour voor de eerste keer, bestaande uit 25 shows in Europa. In October 2015 is het weer zo ver! De tour is een unieke ervaring. Een zeer virtuoos concert waarbij traditionele klassieke gitaar werken en flamenco composities worden uitgevoerd, maar waarbij ook Hardrock en pop hits van onder anderen KISS, Iron Maiden, Deep Purple, Adele, Daft Punk en Alice Cooper worden gespeeld in flamenco stijl. Anders dan bij de meeste klassieke concerten, zingt het publiek vaak luidkeels mee tijdens de herkenbare maar toch vernieuwende optredens van de Master Guitar Tour.