Rony Verbiest en Trio Johan Clement

20-12-2015

Zondag 20 december 15 uur - €15

Bestel kaarten

 
Rony Verbiest heeft de liefde voor de accordeon meegekregen van vader Michel. Al op zesjarige leeftijd stond Rony op de planken van het café De Accordeonist van zijn ouders. Het was het begin van een creatieve muzikale carrière waarin accordeons, drums en saxofoons centraal stonden. Hij raakte op jonge leeftijd in de ban van de jazz, vooral nadat hij Johnny Meijer had gehoord. Hij vertelt hier het volgende over: lees meer...
 
Recent heeft Rony met het  Trio Johan Clement de cd “I Remember Johnny Meijer” opgenomen welke gepresenteerd wordt in Porgy en Bess.

 


Rony Verbiest en Trio
Johan Clement, van de cd.


Pianist Johan Clement is vooral bekend geworden met het befaamde New Look Trio van bassist Roger Vanhaverbeke. Vanaf 1982 begeleidde dit trio in Porgy en Bess grootheden als Johnny Griffin, Slide Hampton, Scott Hamilton en Harry “Sweets” Edison. Vanaf 2012 bestaat het trio in de huidige bezetting. Bart de Nolf is een van de belangrijkste bassisten in België en hij was de laatste bassist van Toots Thielemans. Slagwerker Luc Van den Bossche is vaak te vinden aan de zijde van Rony Verbiest.


Trio Johan Clement, van de cd 'Some Other Time'

Bezetting

Rony Verbiest: accordeon
Johan Clement: piano
Bart de Nolf, bas
Luc Van den Bossche: drums

 


Johnny Meijer speelt Polkadots and Moonbeams in het café van Max Teeuwisse in Den Oever, 1988. 

 


Johnny Meijer, de beste accordeonist ter wereld, een film van Guus van Waveren, 1992