JW Roy & Leon Verdonschot

05-11-2015

Donderdag 5 november 20 uur - €15

Bestel kaarten

 


 
Jan Willem Roy's ode aan de de americana, het albumboek Dry Goods & Groceries zag in november 2015 het levenslicht. Roy benaderde schrijvers, fotografen en muzikanten die raakvlakken hebben met zijn voorliefde voor rootsmuziek. Leon Verdonschot, Geert Henderickx, Sander Donkers, Frédérique Spigt, Johan Derksen, Nico Dijkshoorn, Mart Smeets, Cok van Vuuren, Freek de Jonge, Bert Wagendorp, Frank Lammers, Karin Stroo... allemaal zeiden ze meteen volmondig 'ja!' tegen Roy.

 
Het programma is nog volop in ontwikkeling. En dat zal tot het laatste moment zo blijven. Roy neemt schrijver/popjournalist Leon Verdonschot mee naar Porgy & Bess. Hij vertelt over reizen, winkeltjes en muzikanten, maar is ook continu op zoek naar nieuwe anekdotes. Verdonschot doet daarbij een beroep op het publiek. Want dat fantastische, nostalgische verhaal hoeft zich heus niet per se in New Orleans te hebben afgespeeld. Welnee. In Terneuzen, Waterlandkerkje of Graauw zijn vast ook waanzinnige dingen gebeurd, die ooit echt eens verteld of gezongen moeten worden.

 
Roy en Verdonschot trakteren u, onder regie van Frank Lammers (acteur, onder meer hoofdrolspeler in de film Michiel de Ruyter). Lammers regisseerde eerder ook al de theatertour Koper van de Limburgse band Rowwen Hèze en Leon Verdonschot.
 
Deze afwisselende roadtrip is geregisseerd door Frank Lammers. De voorstelling is een try-out.

 
De werkgroepen Roots en Prometheus presenteren u vol trots een avond om de vingers bij af te likken!