Haydn Trio

15-11-2015

Zondag 15 november 15 uur - €12,50 

Bestel kaarten

Bestel een abonnement: 6 concerten voor €60,-

 

 

Het Haydn Trio brengt een “Fantastisch Programma”.

 
De serie Open Haard concerten bestaat 15 jaar. Tijdens dit openingsconcert van dit jubileumjaar worden al onze bezoekers getrakteerd op een hapje en een drankje. Daarbij bestaat het trio 10 jaar, dus dubbel feest!

 


 

De bijzondere combinatie van fluit, cello en piano vindt zijn oorsprong in de tweede helft van de achttiende eeuw. Naast het geliefde strijkkwartet en het bekende pianotrio neemt ook het trio met fluit, piano en cello een belangrijke plaats in het kamermuziekrepertoire in. Grote componisten schreven voor deze bezetting... en met verbluffend resultaat.

 

Laat u meevoeren door de klanken van die zeldzame creatieve geesten die in staat zijn om u binnen enkele minuten in een ‘fantastische’ wereld van uiterst originele invallen te brengen, vaak geïnspireerd door poëzie, mythologie en religie. Waar ambacht spel wordt, werkelijkheid droom, aarde hemel….

 

Het trio bestaat uit Wout van den Berg (fluit), bij ons bekend van het Hexagon Ensemble, Ephraim van IJzerloo (cello) en  Arie Boers (piano).

 

Programma met werken van Haydn, Roussel, Schumann, Chopin, Schmitt en Gershwin (bewerking van Porgy en Bess).